Over Holtkamp
Home | Altijd vers | In de banketbakkerij | Bestellen | Contact en tijden | Recepten | Links
Nieuwstraat 4
3141 AA Maassluis
T (010) 591 2052
F (010) 592 6676
E info@holtkamp.nl
Roomhoorntjes

Dit recept is van Jos Holtkamp, banketbakker van het fijnste banket en gebak. Deze roomhoorntjes zijn zo lekker, die lust je wel elke dag!

Ingrediënten:
200 gram basterdsuiker | 70 gram boter | 3 gram kaneel | 50 gram water | 75 gram patentbloem
Meng de boter, suiker, water en kaneel tot een gladde massa. Doe de bloem erbij en roer het deeg glad. Spuit met een spuitzak kleine bolletjes op bakpapier. Niet te dicht bij elkaar, want het vloeit erg uit in de oven. Bak ze op 210 graden af totdat ze mooi bruin zijn. Zodra ze uit de oven komen, direct oprollen op een roomhoornpen en ze even laten afkoelen. Pas als de hoorntjes hard zijn, kunt u ze ‘lossen’ en vullen met slagroom. Wacht niet te lang met opeten, want de hoorntjes met room worden snel zacht.

colofon