Over Holtkamp
Home | Altijd vers | In de banketbakkerij | Bestellen | Contact en tijden | Recepten | Links
Nieuwstraat 4
3141 AA Maassluis
T (010) 591 2052
F (010) 592 6676
E info@holtkamp.nl
Webcam

De banketbakkerij is 6 dagen per week open, van 6 tot 12 uur. Dan kunt u live zien hoe de lekkernijen gemaakt worden.

De bakkers van Holtkamp maken alle bonbons en banket zelf en dat proef je. De kwaliteit is top. “De klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat wat ze bestellen altijd vers is”, vindt Koos Holtkamp. Koos is vanaf z'n 15e jaar bakker. Op de nijverheidsschool in Voorhout leerden hij en zijn 6 broers het bakkersvak. “Het vak is ons met de paplepel ingegoten”, aldus de telg uit de gerenommeerde bakkersfamilie Holtkamp. Zijn overovergrootvader Joan Hermann Holtkamp kwam zo’n 150 jaar geleden, eind 18e eeuw, als immigrant in Holland wonen; hij ging bij boeren langs om op hun erf brood te bakken. Overgrootvader Martinus begon in 1855 een bakkerij in Schipluiden. Hij werd opgevolgd door zijn zoon Cees en later diens zoon Jan. Jan en zijn vrouw kregen 4 dochters en 8 zonen van wie er maar 1 niet ging bakken. Zoon Koos specialiseerde zich in gebak en bonbons. In 2001 kwam zijn langgekoesterde droom uit om een eigen bakkerij te hebben. Hij en zijn vrouw Kiek namen de Maassluise bakkerij over van broer Harrie.

colofon